WH Residencе

 

Type: Architecture, Interior Design
Location:  Odessa, Ukraine
Total area: 900 sq.m.
Project year:  2017

The residence is located in Odessa City, Ukraine on the shore of the Black Sea.The fundamental concept is to synthesize two separate, and at the same time, homogeneous volumes containing the same set of functions. Address side of the building is oriented to a multi-storey residential building, visually it is closed. The resort district of Arcadia is the main recreation and is considered to be the club center of the country. The fundamental concept is to synthesize two separate, and at the same time, homogeneous volumes containing the same set of functions. Address side of the building is oriented to a multi-storey residential building, visually it is closed. The first floor of the residence has a public set of functional areas, such as an entrance group, dressing rooms, a meeting area, a dining room, a living room, saunas, and toilet facilities.
Technical rooms are located on the same floor as a separate block. The space of the first floor is visually combined with the yard and the pool area, compositionally both volumes are open to each other and form a common space. The first floor is the main volume, performing the role of the base of the composition and at the same time is read freely, with conventional borders, it is filled with air and warm light. To achieve the most convenient and open layout of the first level spaces, the entrance from the street is situated on the same plane as the pool area, veranda and the living room on the other side of the section, and the entrance group and the exit to the terrace from the living room are located in different parts of the buildings, providing privacy to the owners. The open volume of the stairs leads to the second and third floors, where the zones of the bedrooms are located, united in single blocks with bathrooms and dressing rooms. Each bedroom has an exit to the terrace. Every bedroom has an exit to the terrace. The key factor for the development of the interior and exterior of the residence was the decision to create the most open, but private space of two separate but symmetrical volumes in restrained urban conditions.